Vacanta la schi in Austria

Anual mii de romani aleg ca destinatie pentru vacanta de primavara, de ski, Austria. Cu numeroasele statiuni montane, Alpii Austrieci sunt destinatia ideala atat pentru "maniacii" sporturilor de iarna, cat si pentru incepatori, ce pot sa se bucure de peisaje ce iti taie rasuflarea in timp ce invata sa alunece cu gratie la vale.
Zell am See/Kaprun, Ischgl sau Innsbruck sunt doar cateva din zonele care isi asteapta turistii, iarna de iarna, cu numeroase pensiuni confortabile sau hoteluri de 4-5 stele.
Distanta relativ mica de Romania (aproximativ 1000-1500 km) este unul din avantajele acestei destinatii de vacanta. Aceasta distanta poate fi strabatuta atat cu avionul, cat si cu masina. Noi va recomandam a doua varianta, deoarece ofera o mai mare libertate de actiune, in drum spre statiunea montana aleasa punand fi vizitate si alte orase/obiective interesante, printre care amintim: Viena, Budapesta, Szeget, Praga etc.
Cu masina, drumul in general se parcurge in 2 zile, putand fi insa abordata si varianta de o zi daca sunt 2 soferi.
Marea majoritate a statiunilor de ski din Alpi pun la dispozitie numeroase partii, albastre, rosii sau negre, pentru ca fiecare sa isi aleaga exact traseul care i se potriveste cel mai bine. Telecabine, telescaune sau teleskiuri exista din plin pentru a deservi aceste partii, si pentru ca
skiorii sa se poata bucura din plin de iarna, fara a fi nevoie sa astepte la cozi obositoare.
Partiile sunt in fiecare seara nivelate de ratracuri pentru a fi in cea mai buna forma a doua zi de dimineata.
In ceea ce priveste bugetul, cazarea incepe de la aproximativ 30 de euro persoana/noapte in camera dubla, la pensiune de 3 stele. In acest pret este inclus in general si mic dejunul in sistem bufet. Pentru a ajunge pe partie ai nevoie sa iti cumperi un ski-pass. Preturile pentru acestea variaza in functie de sezon, de statiune, dar in general sunt in jur de 150 euro pentru 5 zile la alegere din 7.
Avand acest ski-pass poti folosi orice telecabina, teleski sau telescaun. De asemenea, este valabil pentru mijloacele de transport in comun ce deservesc statiunea respectiva.