Locuri de munca in statiunile de schi din Austria

Foarte multe persoane din Europa si in special din Europa de Est pe tot parcursul ierii vin sa lucreze in statiunile de schi din Austria. Din pacate perioada de criza actuala afecteaza locurile de munca si din acest domeniu de activitate iar Austria ca si celelalte state europene incearca sa-si conserve locurile de munca pentru cetatenii proprii. Dar cum austriecii nu sunt foarte saraci nu vor accepta cu usurinta posturi de camerista sau debarasator in restaurante asa ca se pot gasi aceste locuri de munca unde se poate castiga intre 800-1200 euro/luna.

Acestea fiind spuse mai trebuie mentionat ca aceste locuri de munca sunt sezoniere iar austriecii cauta in general mana de lucru calificata in domeniu. Din acest motiv cei care au mai lucrat in domeniu vor fi avantajati pentru ocuparea unui loc de munca. Acestea fiind spuse mai trebuie mentionat ca locurile de munca in statiunile de schi sunt sezoniere si pentru la le putea ocupa trebuie sa in depliniti 3 conditii de baza: sa aveti pasaport UE, sa aveti experienta in domeniu si sa cunoasteti limba germana.
Cea mai buna varianta este sa incercati sa gasiti un loc de munca inca din vara pentru a avea certitudinea ca veti gasi ceva satisfacator. Mai este si varianta “disperata” sa va duceti la inceputul sezonului intr-o statiune sis a incercati din hotel in hotel sau din restaurant in restaurant dar reusita in acest caz nu este garantata.