Statiunea de schi Ischgl din Austia

Ischgl a fost cândva un sat de munte in care principala preocupare a fost agricultura. Acesta localitate se afla in regiunea Vorarlberg iar in trecut accesul spre aceasta regiune se facea prin valea Paznaun.
În prezent localitatea Ischgl are legături rutiere de bună calitate care fac ca accesul in regiune sa fir facil. Cei care călătoresc cu maşina ar trebui să nu uite totuşi, că aceasta este o statiune inconjurata de munti inalti si este necesara echiparea masinii de iarnă iar lanturile antiderapante reprezinta o necesitate. Traseul de vara ce trece prin zona Bielerhöhe este închis în timpul iernii şi cei care folosesc un system GPS pentru navigare ar trebui să modifice traseul călătoriei lor prin oraşul Pians la intrarea în valea Paznaun.
Localnicii sunt pe buna dreptate mândrii de statiunea lor de schi, care traversează graniţa în Elveţia şi care face legătura cu staţiunea Samnaun din tara cantoanelor. Trei telecabine transporta turistii sus pe partiile de schi care se afla la unele dintre cele mai mari inaltimi dintre statiunile de schi din muntii Alpi.

O mare parte din zona de schi Ischgl este ascunsa în spatele munţilor la sud de oras cu o panorama vasta care poate fi admirata in intregime la o plimbare cu telecabina. Metoda utilizată pentru a ajunge pe partiile de schi va depinde de locul de cazare ales.

Indiferent de alegerea făcută fiecare schior va ajunge in zona Idalp-Ischgl punctul comun de întâlnire. In statiunea Ischgl este o renumita scoala de schi pentru incepatori care este cunoscuta in toata Europa. Monitori specializati de schi va ajuta sa descoperiti tainele acestui sport.
O zi de varf din punct de vedere a turistilor care vin aici pentru schi poate sa creeze mici neplaceri pentru turistii care nu prea au rabdare sa astepte la locurile de imbarcare pentru telecabina sau care nu apreciaza aglomeratia pe partiile de schi.