Statiunea de schi Lech-Zürs din Austria

La fel ca multe statiuni de schi din Austria Lech-Zürs s-au remarcat între anii 1920 şi 1930 o data cu popularizarea schiului şi concluzionarea faptului că s-ar putea transforma ceea ce fusese anterior si anume sate sărace bazate pe agricultura cu specific montan. Lech are in present o populaţie permanentă de aproximativ 1500 locuitori.
Lech şi-a păstrat în limitele sale istorice şi nu a pierdut din farmec. Acest lucru a condus la cresterea popularitatii sale printre toti pasionatii de schi si munte. Cu toate acestea, o parte din motivul pentru care aceasta zona este atat de populara este o relativă izolare în comparaţie cu alte staţiuni. Insa din pacate drumul spre statiunea poate fi greu de strabatut pe perioade cu vreme rea şi caderi masive de zapada (in aceste perioade este mai bines a mergeti in alte statiuni din Austria cu ar fi Arlberg şi Flexen care sunt mult mai accesibile). Traseul de vara prin valea Lech este închis în timpul iernii şi nu există nici o legătură feroviară in apropiere.
Pârtiile de schi sunt remarcabile şi cu preturi convenabile la cele mai multe facilitati de cazare. De fapt unele dintre facilitatile de cazare sunt situate într-o suburbie ce poarta numele de Oberlech. Un alt centru de cazare poate fi găsit într-un mic sat numit Zug, situat la aproximativ 5 kilometri de satul principal, într-o vale pitoreasca.
Partiile de schi sunt destul de mari şi sunt legate intre ele. Ca si in celelalte statiuni din Austria ne putem bucura de numeroase facilitati de la telecabine pana la scoli de schi pentru incepatori. Pentru cei care vin in vacanta cu masina exista o parcare subterana supravegheata unde aceasta se poate lasa pe parcursul vacantei.