Statiunea de schi St. Anton din Austria

St Anton a parcurs un drum lung de la zilele cand aici se face un schi improvizat si exista un singur restaurant improvizat unde se putea servi masa Centrul a fost remodelat, calea ferata a trecut de partea cealaltă a drumului principal şi cristale Swarovski sunt comercializate pe strada principală.

Una dintre statiunile de top din Austria, St Anton are o istorie lungă distinsă şi într-adevăr, Arlberg este una dintre zonele de schi care pretind a fi la originea dezvoltarii statiunilor de schi moderne. Primul club de schi din Alpi a fost fondat aici în anul 1901 de catre Hannes Schneider.

Statiunea St Anton este situata pe partea din Tirol ce trece prin zona Arlberg, care separă zona Tirol de zona Vorarlberg. Tunelul Arlberg asigura accesul în orice direcţie.
Pe vechiul drum din Arlberg două staţiuni sunt ascunse în continuare acestea fiind St Christoph care are renumita scoala de schi si facilitate de cazare de prima clasa si se afla amplasata chiar înainte de a trece de zona Arlberg. La baza dup ace treci de cealaltă parte este un mic sat numit Stuben, cu hoteluri şi pensiuni fermecătoare acesta fiind si locul de nastere al lui Hannes Schneider.

Toate cele trei sunt conectate prin piste de schi, teleschiuri şi un sistem complet de autobuze de schi. Regiunea Arlberg include de asemenea, statiunile de Lech şi Zürs pe care merita sa le ai in atentia ta .

St Anton are o gama larga de hoteluri, pensiuni, apartamente si cabane. Cele mai multe sunt situate în satul principal de la poalele muntilor sau într-o suburbie numita Nasserein.

Conexiunile între St Anton şi Innsbruck au fost îmbunătăţite cu construcţiei de tuneluri rutiere, în timp ce gara a fost mutata la marginea orasului, fosta gara transformandu-se intr-un loc de promenada pietonala.
Zona de schi din St Anton poate fi accesata printr-o multime de telecabine, care pleaca din toate direcţiile din centrul oraşului şi suburbia Nasserein. Domeniile de schi Galzig, Gampen şiRendl sunt toate deservite de telecabine sau telegondolele. Parcarea în staţiunea poate fi costisitoare şi problematică.