Vacanta la schi in Austria

Schiul este cel mai popular sport printre turistii care isi petrec vacanta in Austria. Austria este o destinaţie care este vizitata tot timpul anului, dar in perioada de iarna numarul acestora creste datorita sporturile de iarna, din care schiul este cel mai popular. Aruncam o privire pe harta Austriei şi clar că o mare parte din această ţară este parte din lanţurile muntoase ale muntilor Alpi. Austria este binecuvântata cu o frumusete uimitoare, izbitoare lanţuri muntoase din care rezultă în ample oportunităţi pentru sporturi de iarna: schi, drumeţii, şi snowboarding. Frumuseţea uimitoare a tarii, ghetarii, lacurile si aerul curat au un cuvânt de spus în alegerea Austriei pentru vacanta de iarna.
Azi, schiul a devenit marea motivatie a celor care viziteaza Austria, dar popularitate schiului austriac am putea spune ca are caracter istoric. Se merge chiar mai departe, un cetăţean austriac, nu poate fi considerat ca un austriac adevărat dacă nu sties a schieze. Printre multe regiuni schi din Austria amintim regiunea Arlberg cu Sf. Anton sau Austria Superioară cu Radstadt care ofera unele dintre cele mai bune statiuni de schi din Austria. Vacanta in Austria este cu adevarat de vis daca ne bucuram de zapada, dar perioada in care ne petrecem vacanta aici poate face toata. Sezonul de schi începe de la începutul lunii decembrie cu durata de până la sfârşitul lunii martie. La mijlocul lunii ianuarie este cea mai buna perioada pentru schi, aceasta perioada este de asemenea cea mai rece perioada a anului. Sezonul de vârf este de la 25 decembrie la 2 ianuarie nu dar aceasta perioada nu este cea mai buna perioada pentru schiorii profesionisti din cauza aglomeratiei.
Satele austriece s-au modificat în staţiuni de schi si astfel nu a apărut necesitatea de a crea noi staţiuni de schi artificiale. Astăzi turiştii pot ajunge să se bucure de schi în atmosfera locală a satelor dotate cu instalatii moderne de transport pe cablu care pot transporta rapid turistii pe partiile de schi. Standardul facilităţilor de schi din ţară este ridicat, foarte bine organizat, bine îngrijite şi beneficiaza de toate tipurile de transport necesare. Chiar şi văile sunt conectate una la alta şi să nu fiti surprins dacă începeţi sa schiati într-o vale şi ajungeti in alta.