Vacanta la schi in Austria pe care nu o uitati

Austria este o tara frumoasa fiind înconjurata de muntii Alpi, oferă oportunităţi nenumărate de schi. Aproape orice munte şi vale are cel puţin una sau două piste de schi. Printre cele mai importante dintre acestea se regasesc în regiunile din Tirol, Salzburg şi Vorarlberg. Cele mai mari statiuni de schi din Alpii austrieci se mândresc cu aproximativ 100 de lifturi şi peste 250 de kilometri de pârtii de schi. Aici putem da exemplu zonele Zillertal, Wilder Kaiser şi Arlberg, "leagănul" schiului alpin. Există de asemenea diverse zone de schi pe gheţari mari, cazuri în care schiul este posibil, pe tot parcursul anului (de exemplu Solden, una dintre cele mai impresionante zone de gheţari din Austria).

Multe oraşe şi sate din Austria sunt frecvent alese ca locuri de desfasurare a Cupei Mondiale la schi, printre acestea putem aminti de Kitzbuhel. Innsbruck, capitala regiunii Tirol, a fost gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă de două ori, în 1964 şi 1976. Acestea sunt doar câteva din motivele pentru schiul alpin este una dintre cele mai importante atractii din turismul austriac, care este principalul sector economic al ţării.
În mintea turiştilor europeni ", cuvântul "Austria" este un sinonim pentru schi, munti inzapeziti si sporturi de iarna. Rar poţi găsi un decor care sa se potriveasca atât de perfect cu dorintele turistilor: culorile predominante de iarnă şi primăvară sunt albul pur de zăpadă şi albastru perfectă de cer. Un astfel de peisaj te poate invita cu siguranta pentru ati lua o saptamana de vacanta in care sa faci toate sporturile de iarna: de la schi classic la schi alpin, snowboarding atat pe timpul zilei cat şi chiar în timpul noaptii.
Pentru oricine iubeşte peisajele fascinante de iarnă şi vrea să le vadă să le savureze în pace, Austria este foarte bine pregătită. Alternativ sporturilor de iarna puteţi face excursii prin trecatorile montane pline de zapada si va puteti bucura de o zi minunată şi poate seara vă puteţi relaxa la spa-urile şi băile termale din statiunile in care vă aflaţi.
Atunci când se întorc de pe partiile de schi, muschii cer relaxare şi căldură şi de aceea o vacanta este perfecta atunci când poţi combina sportul cu sedintele de spa. Acestea sunt lucruri pe care le veti găsi la majoritatea de statiuni de schi Austria.