Statiunea de schi Alpbachtal din Austria

Alpbachtal este o vale din Tirol. Este o vale laterala a vaii Inn. Alpbachtal ia numele de la paraul Alpbach care trece prin intreaga vale. Intrarea in vale este reprezentata de municipiul Brixlegg. Un drum de la Brixlegg trece prin valea Inneralpbach in drum spre Alpbachtal. Regiunea Alpbachtal se invecineaza cu vaile Ziller şi Wildschönau. Cei mai inalti munti din zona Alpbachtal sunt: Große Galtenberg (2,425 m), Sonnenjoch (2,287 m), Standkopf (2,228 m), Wiedersberger Horn (2,128 m), Gratlspitze (1,899 m), Schatzberg (1,898 m), Loderstein (1,830 m), Reitherkogel (1,337 m).

Principala sursa de venit a locuitorilor din Alpbachtal atat pe timpul iernii cat si vara este turismul.

Zona Alpbachtal este o zona mare de schi, una dintre cele mai mari din Alpi. Statiunea Alpbachtal din punct de vedere a infrastructurii pentru schi are 2 telescaune si si 15 teleschiuri. O alta zona de schi din regiunea Alpbachtal este in zona satului Reith im Alpbachta dotata cu o telegondola si 4 teleschiuri. In timpul verii regiunea Alpbachtal este ideala pentru drumetii montane. In aceasta regiune exista multe pajisti alpine foarte frumoase.

Forumul European anual Alpbach la care participa politicieni si academicieni face un renume si de zona ideala de conferinte din statiunea Alpbachtal. Valea Alpbachtal este compusa din 2 municipii: Reith im Alpbachtal şi Alpbach.